Als stemacteur laat ik jouw tekst spreken
Liever luisteren dan lezen? Ervaar hieronder direct mijn stem.

Stemacteur: jouw boodschap passend overbrengen

Een boodschap overbrengen naar jouw doelgroep, daar zet je professionals voor in. Een reclamebureau maakt jouw advertentie op. Voor een professionele reclamespot zet je een gerenommeerd productiebedrijf in. En voor jouw gesproken boodschap? Juist. Een stemacteur of voice-over.

Waarom een stemacteur?

De naam zegt het al: een stemacteur acteert met zijn stem. Iedere boodschap vraagt om een unieke eigen benadering. Van klankkleur tot intonatie, van woordkeus tot emotie. Dat is stemacteren.

Heb jij mijn stem gehoord?

Beluister de fragmenten hieronder om te horen wat ik eerder heb gedaan aan stemmenwerk. Grote kans dat je mijn stem al eens gehoord hebt. Als stemacteur heb ik mijn stem onder andere verleend aan:

  • Vodafone
  • Sky Radio
  • De Telegraaf
  • BNR Nieuwsradio
  • KPN

Bij SBS6 was ik in de beginjaren de stationvoice. Het kan dus heel goed zijn dat je mijn stem daarvan kent.

Geschiedenis (2:27)

Herkenbaar, niet waar? (2:03)

Verschillende stijlen van radio- en televisiecommercials op een rijtje.

Radio en Televisie 1. (1:55)

Radio en Televisie 2. (1:34)

Dezelfde zinnen, of toch niet? (0:30)

Stiltes (0:12)

Emotie overbrengen

Jouw boodschap verdient het om gehoord te worden. Dat gebeurt alleen wanneer deze opvalt. Een opvallende tekst is belangrijk, maar het inzetten van de juiste stem versterkt de boodschap. Emotie overbrengen, daar wordt de boodschap sterker van. Daarom neem ik jouw boodschap ook meerdere keren op. Zo heb jij altijd de keuze uit diverse varianten met hun eigen emotie.

De boodschap centraal, niet de stem

Je hoort ze vast wel eens op radio en tv: bekende stemmen, bijvoorbeeld van beroemde acteurs. Vraag jij je dan ook iedere keer af: “Wie is die stem ook alweer?” Onthoud je de boodschap dan nog? Als je mij inzet als stemacteur, zal dat niet gebeuren. Mijn stem is wellicht herkenbaar, maar niet beroemd. Jouw boodschap staat daardoor centraal.

Wat mag je van mij verwachten?

Jouw boodschap verdient de juiste toon. Daarom ontvang je van mij verschillende opnamen van jouw tekst. Om het beste uit jouw tekst te halen, maak ik de opnames in een professionele studio. Dat doe ik niet alleen voor het beste geluid. In de studio word ik ook geregisseerd, daarmee haalt de studiotechnicus met mij het beste uit jouw boodschap. Uiteraard ben je van harte welkom om bij de opname aanwezig te zijn.

Ik heb ook een thuisstudio, die ik gebruik voor onder andere korte teksten en spoedopdrachten.

Je kunt mij inzetten als stemacteur voor bijvoorbeeld:

Zullen we eens kennismaken?